Hírek

Gépi tanulás és Eto-robot

módosítva: 2014.04.22 07:45

A május 7-i szemináriumra két fiatal kutatót hívtunk meg, akik a közelmúltban szereztek tudományos fokozatot, és előadásukban kutatási eredményeikről számolnak be. A második előadás gyakorlati bemutatót is tartalmaz. Mindkét előadás kb. 45 perces.

Tovább

Szőcs Árpád: Start up-ot akarsz indítani? Most jött el az ideje!

módosítva: 2014.04.22 07:42

Az idei évtől induló 2014-20-as uniós ciklusban minden eddiginél nagyobb forrás áll rendelkezésre start up vállalkozások indításához, illetve támogatásához. Az európai unió zászlajára az innováció támogatását írták fel a legnagyobb betűkkel következő hét évre. És most még az sem baj, ha nem a következő "Facebook" ötlete lapul a zsebünkben. Az is elég, ha 2-3 barátunkkal sikerül egy használható, piacon eladható alkalmazást, szoftver megoldást összehozunk. A pályázati források mellett a különböző kockázati tőke programok is újabb szereplőkkel fognak bővülni. Ezért érdemes komolyan végig gondolni, hogy a karrierünket esetleg ne egy multinacionális vállaltnál, hanem cégünk ügyvezetőjeként kezdjük el!

Tovább

Roncsautókkal a környezettudatosságért

módosítva: 2014.04.18 14:43

A Kecskeméti Főiskola volt az egyik bázisa a Car-Rec Gépjárműroncs-kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. környezettudatosság-formáló kampányának. A hallgatók 6 workshop keretében sajátíthatták el a környezettudatos terméktervezés, a gépjármű-újrahasznosítás alapismereteit, a gyakorló óvoda kicsinyei pedig játszóházban vehettek részt.

Tovább

Az ország minden részébe csábítják a Kecskeméti Főiskola végzőseit

módosítva: 2014.04.18 14:41

Az ország minden részébe várják a cégek a Kecskeméti Főiskola végzőseit.  Ezt bizonyítja a főiskolán immár 17. alkalommal megrendezett állásbörze,  ahová a kiállítók több mint fele nem Kecskemét környékéről érkezett. Nyíregyházára éppúgy csábítják a műszaki és informatikai diplomával rendelkezőket, mint Pécsre vagy Orosházára.

Tovább

Eseménynaptár

Kiemelt események