Tisztelt Hallgatók!
A Szakdolgozat beadási
határideje és az Egységes Szakdolgozati Rendszerbe történő feltöltésének határideje nappali tagozaton 2016. május 13. 12 óra, levelező tagozaton 2016. május 14. 12 óra.

Hírek

Érsek Attila: Dolgok Internete – Az eszközöktől a felhőig

Az előadás napjaink talán legfontosabb, de biztosan sokat találgatott trendjéről, az ’Internet of Things’-ről szól, mely egyszerre jelenti eszközök sokaságát, szenzorokat, adatok milliárdjait, felhős kiszolgálást és a saját elképzelésed valóra válását. Az eszközök összekapcsolásával lehetőségek új tárháza nyílik meg előttünk, mellyel még produktívabbá válhatunk. Mit nyújt számodra az ingyenes a Microsoft Windows IoT Core megoldása legyen szó szenzorok vezérléséről, kommunikációról vagy bizontonságról? Rövid áttekintés a Windows platform és a Microsoft Azure innovatív megoldásairól, eszközök életre keltéséről, azok összekapcsolásáról, és egy szép új világról.

Tovább

Mátó Péter: Hogyan legyél DevOps?

Manapság, a virtualizáció, a konténerek, az agilis fejlesztés korában többre van szükség, mint puszta Linuxos vagy fejlesztői szaktudásra. A kettő ötvözete az igazi kincs. A modern rendszer menedzsment legfőbb paradigmája az automatizálás. A DevOps olyan fejlesztési és rendszer-menedzsment módszertan, eszközkészlet és hozzáállás, ahol a rendszereket a lehető legmagasabb szintű automatizálás mellett fejlesztik, tesztelik, telepítik, működtetik és szüntetik meg. Az előadás megmutatja, hogy milyen területeken kell fejlesztenie magát, milyen eszközök használatát kell megtanulnia annak, aki egy DevOps csapat hasznos és értékes tagja akar lenni.

Tovább

Forberger Árpád: MATLAB az oktatásban

Előadásunkban megismerheti, hogy miért választják a MATLAB-ot és a Simulink-et az oktatók és a hallgatók is. Bemutatjuk, milyen előnyökkel jár ezen termékek használata az oktatói oldalon, milyen kész anyagokkal támogatja a gyártó az oktatókat. Megtudhatja, hogy a helyes platform megtalálása és kiválasztása hogyan befolyásolja a hallgatók munkáit és az egyetem kutatási illetve fejlesztési projektjeinek sikerességét.

Tovább

Surányi Tibor: ITIL a Mercedesnél

ITIL – Egy rövidítés, amivel gyakran találkozunk. Na de mi is ez, eszik-e, vagy isszák?

Az ITIL egy módszertan, szabályok és javaslatok gyűjteménye, ami alapján több IT szervezet, jellemzően a multinacionális cégek informatikai osztályai működnek. Egy olyan nagyvállalat számára, mint a Mercedes, elengedhetetlen, hogy az IT szigorú és jól meghatározott szabályok szerint dolgozzon, de ehhez szükség van egy jó stratégiára és egy megfelelő módszertanra. Az ITIL jó alapot nyújt mindehhez, amit felhasználva kialakításra került a saját, belső módszertanunk. Az előadás célja ennek megismerése, hétköznapi példákon keresztüli bemutatása.

Tovább

Eseménynaptár

Kiemelt események

Elérhetőségeink

Kecskeméti Főiskola GAMF Kar
Cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 10.
Postacím: 6001 Kecskemét, Pf. 91.
Tel: (76) 516-300
Fax: (76) 516-399
E-mail: gamf@gamf.kefo.hu
 

BME Nyelvvizsgahely