Hírek

Szakollégiumi előadások robotokról, űrkutatásról, genetikus algoritmusokról

Az egyetemen is használt robotokról, illetve a SpaceX amerikai űrkutatási vállalatról és a genetikius algoritmusokról összegyűjtött ismereteit osztja meg a szakkollégiumban Gulyás Dávid, Kuli Dorottya és Németh Szilárd 2016. október 13-án 18 órakor a homokbányai kollégium 3/710-es termében. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Tovább

Sok tanulsággal és az Innováció kategória 3. helyezésével tér haza a KEFO Motostudent csapata

Az utolsó versenyszám előtt egy váratlan probléma miatt vissza kellett lépnie a KEFO Motostudent csapatnak a mérnökhallgatók nemzetközi versenyén Spanyolországban, de nem veszett kárba az a két év, amit a motor tervezésére és kivitelezésére fordítottak, hiszen elkészítették a világ első aluminiumhab-szénszövet kompozit motorkerékpárját. A versenyen kiválóan szerepeltek az innovációs kategóriában és jól sikerültek a gépátvételen a statikus tesztek is.   

Tovább

Informatika.Neked: Kovach Anton az agilis módszertanok gyakorlatáról

A klasszikus projektmenedzsment módszertan vagy az agilis a nyerő? Scrum? Kanban? Evolúció vagy revolúció? Az Informatika.Neked sorozat következő előadásában a ShiwaForce.com vezérigazgatója, Kovach Anton felfedi az agilis hozzáállás sikerének titkát is. Az előadás 2016. október 12-én 14 és 15.30 óra között a 4-es épület 315-ös termében lesz. 

Tovább

Ismét a világ élmezőnyében: három díjat is kapott a MegaLux Dél-Afrikában

Háromszor szólították színpadra a GAMF csapatot a Sasol Solar Challenge verseny díjkiosztóján. A kecskeméti egyetemisták kapták a Nemzetközi Napenergia Szövetség díját, amit annak a csapatnak ítéltek oda, amely a legjobban példázza a szövetség küldetését: „Figyelemfelhívás a fenntartható közlekedés fontosságára, az innovációra, és a mérnöki szemléletű technikai sport népszerűsítésére." A GAMF csapat érdemelte ki a dél-afrikai verseny  legsikeresebb újoncának járó díjat is. A versenyen a harmadik leghosszabb távot – 4033 km-t  tudták megtenni a delfti (Hollandia) és a tokai (japán) egyetemek csapatai után. 

Tovább

Eseménynaptár

Kiemelt események